Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Иван Юруков

Иван Юруков завършва НАТФИЗ през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. От 2005 г. е в трупата на Народния театър. През този театрален сезон участва в спектаклите „Престъпление и наказание”, „Балът на крадците”, „Идеалният мъж”, "Осъдени души", „Мизантроп”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Слуга на двама господари”. Две години подред Иван Юруков получава номинации „Аскеер“ в категорията изгряваща звезда за ролите на Сганарел в „Лекар по неволя“ и в „Бягащи странници“. През 2008 г. получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура. 

В киното има главна роля в комедийната антиутопия „Леден сън“ (2005) на реж. Иван Георгиев. Късометражният филм „Лора“, на който е режисьор и оператор, печели феста „Синемаспорт“ през 2007. Същата година с късометражният филм „Луизет“ Юруков печели две награди на фестивала „В главните роли: Детето. В новия български сериал на bTV „Столичани в повече” играе главна роля - на Андрей Лютов.

Иван Юруков се присъедини към семейството на Фортисимо като режисьор на видео материали към “Приказки за перкусии” и “Приказки за пиано”. По време на “Приказки за фагот” обаче ще го видим и на сцената на зала България.

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction