Print this page

Радина Боршош, новият посланик на Фортисимо

Актрисата Радина Боршош е родена на 31 декември в град София. Учи в класа на проф. Стефан Данаилов, специалност „Актьорство за драматичен театър”, в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

 

Чаровната Радина започва да се занимава с театър още като ученичка в студията на Малин Кръстев в Младежки театър "Николай Бинев".  

Първата й главна роля в киното е едва на 16 години в късометражния филм на Яна Титова - „Солвейг”. Следват още главни роли в киното-  в култовия пълнометражен филм „Маймуна” през 2016 г и в тв сериала "Ние, Нашите и Вашите". 

 

А през 2017 година идва и първата театрална премиера на младата актриса, в спектакъла „Мери Попинз", последвана от още сценични постижения, при това на най- престижната ни сцена. В Народен театър "Иван Вазов" Радина е част от постановките "Лисичета", "Три високи жени" и "Когато гръм удари, как ехото заглъхва". 

 

Въпреки крехката си възраст, талантливата актриса реализира и моноспектакъла „Алпийско сияние” по Петер Турини, с режисьор д-р Сава Драгунчев.

 

Интересът към нея от страна на киноиндустрията в сраната не спира и през лятото на 2017 година се снима в пълнометражния филм „Привличане”. 


През есента на 2019 Радина Боршош озвучава и първия си филм, мегапродукцията на Уолт Дисни - "Господарка на Злото", а тя е гласът на Аврора.


През 2020 предстоят още проекти с нейно участие, нов български игрален филм - „Рая на Данте”, на режисьора Димитър Радев и оператора Калоян Божилов, новият български тв сериал „Ягодова луна“. 

А днес ние сме щастливи да се похвалим, че млад, талантлив и активен човек като нея влиза в голямото семейство на Фортисимо. Какво дете е била Радина и коя е нейната суперсила, прочетете в следващите редове. :)

 

 

 

Като дете бях…по-дребен вариант на сегашното ми аз. 

После исках да стана…археолог.

Накрая от мен излезе…актриса.

Най-голямата ми пакост беше… нарязах едно перде, за да ушия рокля на куклата си.

Най-трудната дума на света беше… Паралелепипед. 

Детската песен, която си спомням е... „Синеока теменужке, теменужке, мила дружке, мъничка си и не знаеш, колко хубаво ухаеш“.

Любимата ми приказки беше... „Джуджето Дългоноско“.

Представях си, че...мога да летя.

Исках да разкрия тайната на…Космоса. 

Изобретих…кола от тухли четворки. 

Послъгвах, че…не, не обичам лъжите.

Така и не си признах, че…рано или късно винаги си признавам.

Най-много мразех, когато...имах час по химия.

Прякорът ми в училище беше…не съм имала прякор.

Ако бях музикант/певец щях да съм…Антъни Кийдис.

Ако бях композитор щях да съм… Шопен.

Моята супер сила е…любовта.

Ако съм отново дете…ще бъда космонавт.