Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Маестро Цанислав Петков е един от най-младите диригенти в България и е един изключително вдъхновяващ млад човек. 

 

Той е син на пианисти, в рода си по майчина линия в Поморие има прабаба цигуларка, а още по-назад - пра-прабаба учителка по музика в гръцко училище. Той е роден в Русе, но житейският му път е свързан повече с Бургас, където е завършил клас по пиано в Националното училище за музикални и сценични изкуства.  

 

Маестро Петков завършва магистратура по оперно и симфонично дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София в класа на проф. Пламен Джуров. 

 

Днес той може да се похвали със завидна кариера като диригент. Успоредно с работата си в Държавна опера – Бургас е главен диригент на Камерен оркестър – Хасково. Музикантите от местния симфоничен оркестър го наричат с многозначното- "Сезонът на надеждата". Наричат го така не само заради работата му с музикантите, не само заради това, че помага за възраждането на симфоничния оркестър в града, но и заради мисионерската задача, с която популяризира класическата музика сред подрастващите.

 

Изключително отдаден на изкуството, Цанислав се е захванал с образователната мисия, защото е твърдо убеден, че вкусът се култивира, а "децата са в основата на всички посоки на света и на всяко добро начало". 

 

Маестро Петков е диригент-постановчик на най-атрактивната опера за деца в репертоара на Държавна опера – Бургас – „Пинокио“ на Александър Йосифов. А на 16 май за втори път се включва в детската образователна програма на Софийска филхармония.

 

А ние сме щастливи, че именно той застава зад мисията на Фортисимо Фамилия, защото вярваме, че споделените ценности могат да задвижат още повече нашата основна цел, която е да споделяме музиката, за да стане светът ни наистина едно по-добро място за живеене. 

Милиони деца и възрастни по целия свят са преживели радостта от аниме. Понякога цели сюжети от японската анимация преминават само на фона на внушителна музика. 

 

Много скоро, на 2 декември в зала “България” всички фенове на манга изкуството ще могат да чуят мелодиите от любимите си аниме филми. Концертът “Музика от анимета” е изключителен и за всички меломани като цяло.

 

Специално за концерта е поканен световноизвестният диригент Шунго Морияма, който ще дирижира оркестъра на Софийска филхармония. 

Начало 19:00 часа, 2 декември, неделя. 

Билетите са вече в продажба на касата на зала “България”, както и онлайн в сайта на Софийска филхармония, ticketsbg.com, eventim.com

 

Какво дете е бил и за какво е мечтаел четете тук: 

Инна Диловска е родена през 1991 г. в гр. Плевен. От ранна детска възраст изучава пиано и солфеж, пее и в детски хор "Звънка" с диригент Иванка Делийска.

Славил Димитров е роден през 1972 година в Момчилград.Учи пиано при именитата шуменска педагожка Росица Михайлова.Завършва Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” със специалност “Хорово дирижиране” през 1995 година при проф. Крум Максимов, а през 1998 година и специалност „Оперно и оркестрово дирижиране” при проф. д-р Иван Бакалов, проф. Иван Вульпе и проф. Васил Казанджиев.В периода 1986-1999 участва в експерименталния клас по композиция към Държавната Консерватория в Одеса при проф. Георгий Успенски, а от 1991 до 1994 в класа на акад. Александър Райчев.

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction