Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Найден Тодоров

Найден Тодоров  е винаги готов да дирижира концерт на Фортисимо Фамилия. Той умело се превъплащава в различни роли, освен че е изключителен диригент. 

Маестро Тодоров е сред най- талантливите български музиканти, известен с ярки интерпретации както на симфонични, така и на оперни творби. Носител е на наградата на публиката „Кристална лира” за 2012 г. Получава множество награди от наши и международни конкурси, както и награди от Словашкия музикален фонд, Ротари клуб- Виена, фондация "Боргезе", наградата „София” за постановката на операта „Фауст” с Националната опера и балет, „Златно петолиние” за принос към развитието на българската музика, „Златна книга“ съвместно с Русенската опера за принос в развитието на българската култура, наградата на фондация „Джордж Уохтер” и др.

Диригентския си дебют прави когато е на 16 години, като ученик в Музикалното училище „Добрин Петков” в Пловдив, където създава Младежки оркестър „Пловдив”. Учи в класовете на проф. Карл Остерайхер и проф. Урош Лайович във Виенския университет за музика, който завършва като бакалавър. След завършването на образованието си е поканен от фондация Бърнстейн, Йерусалим, на специализация в Израел и там работи с Менди Родан - диригент на Израелската филхармония.  Магистър диригент.  

Найден Тодоров е настоящ директор на Софийската филхармония. Работил е с различни оркестри в България и в чужбина. Участвал е в десетки международни фестивали в България, Австрия, Германия, Словакия, САЩ. През месец март 2013 година Найден Тодоров е избран за „Музикант на годината“ от слушателите на Българското Национално Радио.

 

 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction