Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Цанислав Петков- диригент на “Цигулката в киното"

Маестро Цанислав Петков е един от най-младите диригенти в България и е един изключително вдъхновяващ млад човек. 

 

Той е син на пианисти, в рода си по майчина линия в Поморие има прабаба цигуларка, а още по-назад - пра-прабаба учителка по музика в гръцко училище. Той е роден в Русе, но житейският му път е свързан повече с Бургас, където е завършил клас по пиано в Националното училище за музикални и сценични изкуства.  

 

Маестро Петков завършва магистратура по оперно и симфонично дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София в класа на проф. Пламен Джуров. 

 

Днес той може да се похвали със завидна кариера като диригент. Успоредно с работата си в Държавна опера – Бургас е главен диригент на Камерен оркестър – Хасково. Музикантите от местния симфоничен оркестър го наричат с многозначното- "Сезонът на надеждата". Наричат го така не само заради работата му с музикантите, не само заради това, че помага за възраждането на симфоничния оркестър в града, но и заради мисионерската задача, с която популяризира класическата музика сред подрастващите.

 

Изключително отдаден на изкуството, Цанислав се е захванал с образователната мисия, защото е твърдо убеден, че вкусът се култивира, а "децата са в основата на всички посоки на света и на всяко добро начало". 

 

Маестро Петков е диригент-постановчик на най-атрактивната опера за деца в репертоара на Държавна опера – Бургас – „Пинокио“ на Александър Йосифов. А на 16 май за втори път се включва в детската образователна програма на Софийска филхармония.

 

А ние сме щастливи, че именно той застава зад мисията на Фортисимо Фамилия, защото вярваме, че споделените ценности могат да задвижат още повече нашата основна цел, която е да споделяме музиката, за да стане светът ни наистина едно по-добро място за живеене. 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction