Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Днес ви представяме очарователната, усмихната и много талантлива Майя Голева.

Майя е ученичка в Националното музикално училище "Любомир Пипков" и свири на ударни инструменти.

Щастливи сме да се похвалим, че малката чаровница ще бъде част от концерта ни "Приказка за перкусии".

Увлича се по ударните инструменти, след като я приемат в Музикалното училище. Те бързо се превръщат в нейни приятели, а най-любими са й вибрафонът и конгите. "Обича да свири вечер, когато е минал натовареният ден и особено, когато идва време за лягане"- споделя за нея майка й, актрисата Ирина Голева. Майя расте в семейство на двама артисти Ирина и Огнян Голеви.

Любимите изпълнители на ударни инструменти на Майя са Василена Серафимова и Виви Василева. 

Майя е носител на много награди. На 7 годишна възраст получава Първа награда за най-млад участник, както и Втора награда в първата възростова група на VII конкурс за ударни инструменти "Пендим" в гр. Пловдив. На същата възраст получава Грамота за успешно представяне на XIV международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в гр. Перник. Носител е на диплом за отлично предсатвяне на XXVII международен конкурс "Музиката и Земята" на Фондация "Земята и Хората". 

През 2021 г. получава трета награда на XV международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - гр. Преник и диплом за отлично представяне на XXIX международен конкурс "Музиката и Земята" на Фондация Музей "Земята и Хората". 

Не пропускайте да чуете нейното изпълнение в концерта "Приказка за перкусии"

Фотограф: Боряна Пандова

 

Йоана Кадийска е от онези забележитени млади дами, който спират дъха ти само като се появят на сцената. А гласът й, той е дар от Бога! Щастливи сме и изключително горди, че тя прие поканата да стане част от концерта “Love story”. В битката между слово и музика, тя влиза в отбора на музиката и ясно и категорчино ще го заяви. 

 

Йоана е родена на 15 март в София. Завършва оперно пеене в НМА „П. Владигеров“, в класа на проф. Свилен Райчев и през 2015 г. получава своята диплома за магистър със специалност класическо пеене. Към днешна дата тя е докторант в НМА „Панчо Владигеров“.

Още от дете проявява интерес към пеенето и страстта й я отвежда в Детския хор към БНР, с диригент акад. Христо Недялков. Там пее 10 години като солист и хорист. Маестрото забелязва певческите й заложби и я представя на великата оперна прима Александрина Милчева. Именно тя е човекът, който я поема и насочва към трудната и предизвикателна професия на оперните творци. Става нейн вокален педагог в продължение на дълги години.  

Своя дебют Йоана прави на сцената на ДМБЦ „Ст. Македонски“, с ролята на Елена в постановката „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах.

Следват участия в международни конкурси и фестивали с множество награди. През 2013 г. е наградена със стипендия от Фондация "Борис Христов" за Оперна студия в национална академия "Санта Чечилия" - Рим, където специализира със сеньора Рената Ското, вокален педагог Анна Ванди и маестро Чезаре Скартон.

Последните години тя посещава различни майсторски класове за вокални и сценични умения и работа върху интерпретация на оперни произведения при редица изтъкнати педагози и творци.

Интересът й към оперното изкуство не спира до тук и през 2018 г. печели стипендия към фонда на маестра Райна Кабаиванска и продължава обучението си в Модена, Италия. 

След завръщането й в България, по покана на директора Александър Текелиев, става част от състава на Държавна опера Бургас.

А ние с радост ще разкрием пред Вас какво дете е била Йоана в следващия Фортисимо блиц:

 

Представяме ви Кръстина Кокорска или накратко Криста. Тя е българска поп, R&B, джаз певица и най- новия посланик на идеята на Фортисимо Фамилия!

Криста е родом от град Плевен. Израснала е в семейство на музиканти и певци. Майка й, Галя Кокорска е изпълнител и диригент на Северняшкия ансамбъл - Плевен. 

Средното си образование завършва в плевенското музикалното училище, с профил народно пеене, а след това продължава да се развива в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в поп и джаз пеене в класа на Стефка Оникян. След завършването си, Криста става първият артист, продуциран от лейбъла „Стерео Стая”, създаден от певицата Мария Илиева. Песента й "Това, което искаш" се завърта в световния музикален канал MTV и заема второ място в класацията "World Chart Express"! 

Участва в множество музикални и театрални проекти. Работи с актьора Камен Донев. Занимава се активно с войс актинг, като озвучава на български едни от най- популярните детски телевизионни и кино продукции. Озвучава цветната Принцеса Попи, в една от най- хитовите анимации на Dream Works - „Тролчета”. Гласът й може да бъде разпознат също и във филмите „Смелата Ваяна”, „Монстър Хай Бу Йорк”, „Нексо Рицари”, „София Първа”,  „Балерина”, „Ледена епоха”.  

Много скоро ще чуем прекрасния й глас в подбраните музикални произведения, включени в приказката за човешкия глас, на 9 юли от 18 часа в двореца "Врана".

А преди това споделяме с вас какво дете е била Криста!

Виртуозният пианист Людмил Ангелов е специален гост в поредния концерт на Фортисимо Фамилия. Той ще разказва с клавиши американска джаз история за живота на Гершуин. Мястото е зала “България”, часът е 19:00, а поводът е поредният концерт в "Академията" на Фортисимо - "Рапсодия в синьо- Портрет на Гершуин". 

Изключителната симбиоза между музика и житейска история ще бъде подкрепена с мултимедия, която потопена в приглушената светлина в зала “България”, обещава да ни омагьоса. Приемът във Фортисимо Акадмеия е лесен, само с билет онлайн или от касите на зала “България”! А в нея влизат всички навършили 16.

 

 

Матю Стоянов, известен с псевдонима си Жлъч, е от онези хора, които са превърнали музиката в начин на живот. Част от групата So Called Crew, Жлъч прогресивно разпространява поезията си до все повече хора, без да изневерява на автентичния си стил. Автор на три солови албума, чиито инструментали са дело на българския Dr. Dre – Евгени Енчев, Матю определя „Жлъч“ като своя терапия – персонаж, който изразява мнението на един ядосан добър човек за света. Римите му винаги водят именно в тази посока – изобличаване на реални и болезнени проблеми, изтъкване на острата нужда от промяна... Изборът на псевдоним съвсем не е случаен!

Валери Турманов завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, 2005 г., Национална музикална академия–„Панчо Владигеров“ 2009 г.  и Accademia Teatro alla Scala, Италия, 2011 г.  като следдипломна специализация по Класическо пеене и актьорско майсторство. 

 

 

 

Вера Гиргинова завършва едновременно Архитектура и Национална Музикална Академия в класа на проф. Мила Дюлгерова.

Лауреат е на редица конкурси, сред които: Конкурсът за млади оперни певци „Гена Димитрова” (2009г), Конкурсът „Европейска общност“ в Сполето, Италия (2010г) и Международния певчески конкурс „Елена Николай” (2013).

 

 

Биляна Михайлова е родена във Велико Търново през 1983 г. Завършва средно образование- специалност класическо пеене и пиано.
Учи във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Дългогодишен служител е в МДТ "Константин Кисимов" - град Велико Търново и е солист на Шуменската филхармония. 
От 2015 г. е част от Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", където й се възлагат и солистични партии.  
 
 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction