Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Фортисимо Академия - Солисти

В следващите редове ви представяме солистите на първия от поредицата образователни концерти за възрастни - Вивалди:

 
 
ГЕРГАНА ИВАНОВА, ФЛЕЙТА
 
Гергана Иванова започва да свири на флейта на 9 годишна възраст, след като 3 години преди това се среща за пръв път с музиката благодарение на пианото. През 2002г. завършва Национално музикално училище „Любомир Пипков” – гр.София, след което е приета в Национална музикална академия „Проф.Панчо Владигеров” – гр.София в класа по флейта на проф.Георги Спасов. Под негово ръководство завършва магистратура през 2007г. и специализация по флейта – 2015г. Изнася редица концерти като солист и камерен изпълнител в залите на Съюз на българските композитори, Руски културно-информационен център, Национален дворец на културата, Камерна зала „България” и др. Носител на редица награди, сред които през 2014г. Първа награда и Номинация за Гран При в 2-ри Международен конкурс „Наследници на Орфей” – к.к.Албена

 
 
МАРИЯ ЧЕРНООКОВА, ФАГОТ
 
Мария Черноокова свири от 5 годишна възраст на пиано, а от 9 годишна изучава фагот. През 2000 година получава пълна стипендия и заминава да учи в САЩ в School of Music, Louisiana State University, гр. Батон Руж, Луизиана в класа по фагот на Уилям Лудвиг. През 2002 година се завръща в България, където завършва бакалавърска и магистърска степен в НМА „Панчо Владигеров” в класа по фагот на проф. Марин Вълчанов. Мария e носител на множество награди и е участвала в редица майсторски класове по фагот с преподаватели Чарлз Юлъри, Дьорд Лакатош, Ласло Шееман и др. От 2009г. свири в ансамбъл „Музика нова” с диригент Драгомир Йосифов, с който през септември 2011г. изнасят концерт в Кьолн, записан и излъчен по немското радио WDR3.

 
ПАВЕЛ ЗЛАТАРОВ, ЦИГУЛКА
 
Павел Златаров е сред най-ярките представители на младото поколение български цигулари.Неговото обучение преминава под ръководството на едни от най-изтъкнатите педагози на българската цигулкова школа: проф. Минчо Минчев,проф.Дора Иванова, Людмила Иванова. На 24 години той печели  конкурса за престижното място на концертмайстор на Софийската филхармония, което дава голям тласък на по-нататъшното му развитие като цигулар и солист. Заедно със симфоничните изяви представя сравнително по-рядко изпълняван бароков репертоар. Добре приети са и соловите му рецитали с пианистката Марина Капитанова. През ноември 2005г. и октомври 2007г. Павел Златаров осъществи две успешни турнета в Япония с поредица от камерни рецитали и като солист на симфонични оркестри под диригентството на Мицуйоши Ойкава. 
Той е основател и първи цигулар на струнен квартет “Хелиос”. Павел Златаров е лауреат на III награда на Международния конкурс за пианисти и цигулари “ Панчо Владигеров”-Шумен,1999 г. През същата година е номиниран от слушателите на “Алегро Виваче” за млад музикант на годината. 
 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction