Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Клавирно дуо "Шаламов"

Клавирно дуо  ШАЛАМОВ, което е създадено през 2009 година 

е интересен музикален ансамбъл, съчетаващ възможностите на двама пианисти - музиканти и художници. Младите изпълнители постигат необикновена симбиоза на две личности, с техните индивидуални идеи и емоции, които обединяват в музикалните си решения.  Съвместната им работа е много успешна и доведе до чудесни постижения, независимо от тяхната възраст. "... свиренето на тази двойка е просто феноменално" – е посочено в  “Мундо класико“.

Отличаването на дуото с 1-ва награда на Международния музикален конкурс в Мюнхен през септември 2015 г. е едно от техните най-високи и изключителни признания. Алина и Николай получават не само най-високата оценка от журито, но също и наградата на публиката, както и наградата за най-добро изпълнение на задължителната пиеса, написана специално за конкурса. Този техен успех вече е част от 64-годишната история на това авторитетно музикално състезание, по време на което са присъдени само две първи награди в тази категория, на клавирните дуа.

Участието в музикални конкурси играе важна роля в развитието на младите музиканти. Дуо ШАЛАМОВ завоюва през последните няколко години награди на международни състезания в Русия /Москва/, Португалия и Чехия.

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction