Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Емануел Росфелдер

"Харизматичен и елегантен в изпълнението си, Росфелдер има всички предпоставки да се превърне в международна звезда!" - Classica, Октомври, 2005

Емануел Росфелдер започва да изучава китара на 5 годишна възраст, на 14 печели Златен медал на консерваторията Екс-ан-Прованс, и е избран да продължи обучението си в класа на Александър Лагой, в Националната Консерватория в Париж.

След това започва да участва в международни конкурси, като печели множество награди, сред които:
- "Майстори на китарата" в Париж, награда Пиер Салви, връчвана от Министерство на културата на република Франция
- Награда "Stotsenberg" САЩ
- Награда "Walcourt" Белгия
- Награда "Benicasim" Испания
- Награда "Vina del Mar" Чили

Истинската страст на Емануел обаче е прекият контакт с публиката, и той се отдава на концертиране в редица водещи събития във Франция и чужбина:
- Оперните зали на Авиньон, Виши и страсбург, известните концертни зали Гаво и Корто в Париж, музикалния фестивал в Овер-сюр-Оаз, фестивал Берлиоз, фестивала в Шез-Дийо, фестивала за млади солисти, фестивала Сюли-сюр-Лоар, както и редица международни изяви в Бостън, Ню Йорк, Филаделфия и Лос Анджелис.

Освен това е и солист на оркестъра на Националното радио на Франция и оркестрите на Кан, Ница, Аверн, Перуджа, Ла Скала в Милано, Лендмаркс Оркестра в Бостън и други.

За забележителните си концертни изяви, Емануел получава награди фондация Natexis, "Discovery Classica", "Classical Revelation", връчвана от Адами, а през 2004 печели наградата "Classical Music Victories", в категорията "Соло инструменталист на годината".

След като записва два диска - "Dances Latines" и "Guitare Lyrique", издава и успешно DVD, озаглавено "Recital", което се радва а широк отзвук в издания и предавания като "Attention talent", "Coup de Coeur" на Mezzo TV, "10 de Repertoire Classica", ревюта в Diapason и "Le monde de la musique".

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction