Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Биляна Михайлова- солист "Бетовен, Девета симфония"

Биляна Михайлова е родена във Велико Търново през 1983 г. Завършва средно образование- специалност класическо пеене и пиано.
Учи във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Дългогодишен служител е в МДТ "Константин Кисимов" - град Велико Търново и е солист на Шуменската филхармония. 
От 2015 г. е част от Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", където й се възлагат и солистични партии.  
 
 

 

През своя професионален път тя участва в следните постановки: "Цигански барон", "Хубавата Елена", "Травиата", " Българи от старо време", " Службогонци", "Железният светилник", "Коледен концерт", "Госпожа Министершата, "Бал в Савоя". 

 

А на 24 март Биляна Михайлова ще бъде солист в концерта "Бетовен, Девета симфония". Симфонията, в чиято последна част са  включени хор и солистични партии ще зазвучи скоро в зала "България" и вероятно публиката веднага ще разпознае  "Одата на радостта " по едноименното стихотворение на Фридрих Шилер. 

 

Любопитен факт от историята е, че когато за първи път е изпълнено произведението, Бетовен вече е напълно глух. Той не успява да чуе бурните овации след премиерата й на 7 май 1824 г. А историята на произведението не спира до там, защото през 1985г., "Одата на радостта" е избрана за химн на Европа.

 

 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction