Print this page

Защо, за кого и какво е Фортисимо Академия?

Фортисимо Академия е...?

 

 

Четири години след създаването на "Фортисимо Фамилия"- детската образователна програма, екипът на програмата включва към концертите и един с академично съдържание, за възрастни, именно тогава се създава "Фортисимо Академия"

'Академия', защото има желание да учи, да предава, да представя, да разказва, да показва, да разкрива.

Този сезон в нея е включен концертът “Рапсодия в синьо- Портрет на Дж. Гершуин”.

За кого е Фортисимо Академия?

Своето място в нашата "музикална академия" могат да намерят, както скоро заинтригуваните от класическата музика, така и тези, които искат да чуят и научат повече за композиторите и техните произведения. Аудиторията ни е любознателната публика над 16 години. А приемът е лесен, с билет.

Фортисимо Академия въвежда и информира!

На достъпен език, отново с помощта на интересни актьорски интерпретации, концертите от цикъла водят публиката назад във времето в увлекателен разказ, преплетен с музика.

Фортисимо Академия се слушано и се гледа!

По традиция в тези концерти е включена мултимедия, на която в кадри и в пълен синхрон с музиката се представят факти свързани с интересния житейски разказ на композиторите. Този път портретът е на Гершуин.

Фортисимо Академия не изисква!

Или по- точно изисква само да се отпуснете и да позволите ние да ви водим.

Фортисимо Академия събужда любопитството!

В тези концерти ще навлезете в необятния свят на класиката. И по този начин тя ще стане за вас близка и достъпна.

Фортисимо Академия остава в съзнанието!

След спектакъла публиката ни е споделяла, че съзнава как музика композирана назад във вековете може и до днес да звучи толкова въздействащо и достъпно. 

Да, Фортисимо Академия е достъпна и без претенции! 

А ние сме сигурни, че никога не е късно да се потопите в света на класическата музикада го оставите да ви докосне и да го разберете със слух и сърце