Print this page

Приказка за Симфоничния оркестър

15.05.2014; 11,30 часа
Актьори: Владимир Карамазов, Богдана Трифонова
Диригент:  Максим Ешкенази
Оркестър на Софийска филхармония

"Приказки за симфоничния оркестър" е най-голямата история, която сме ви разказвали досега. Между нейното  начало, съвсем по законите на приказките с "имало едно време" и щастливия й край се крият всички герои, с които ви запознахме през последните два сезона.
 
Гласовитият тромпет ще засвири с нежната флейта, драматичната цигулката ще последва динамичните звуци на пианото, тубата и тромбонът отново ще заговорят на един език, на бала на музикалните инструменти ще дойде и арфата, перкусиите, фаготът, виолата, контрабасът, обоят, валдхорната, виолончелото, кларинетът. Всички заедно – в състава на симфоничния оркестър, техните гласове са още по-запленяващи и неустоими.  На това специално празненство нашите герои са поканени от диригента Максим Ешкенази, с помощта на когото ще се пренесем в приказката на Шехерезада, ще си представим и чуем омайни природни картини, ще отидем на езерото, където лебеди танцуват валс на цветята, а музиката на водата разказва истории за кралски тържества. 
 
Балът на музикалните инструменти ще се окаже много по-забавен отколкото пиршествата във всяка друга приказка, защото негови домакини са актьорът Владимир Карамазов и актрисата Богдана Трифонова. Каним ви да чуете музика, която ще ви отведе на пътешествие през девет планини, в десета...