Print this page

Приказка за Крали Марко

Посвещаваме концерта си "Приказка за Крали Марко" на българските класици. 

Концертите ни продължават през януари. “Крали Марко”, #Отело, “Пролетно тайнство”, “Шехерезада” са само част от новите заглавия за годината в поредицата. 

На 27януари, неделя от 11:30 часа програмата ще срещне своята публика с творчеството на най- значимите български композитори.

Софийската филхармония ще свири произведения на Панчо Владигеров,Марин ГолеминовЛюбомир Пипков и другипод диригентската палка намаестро Павел Златаров.

 

От сцената на зала “България”, актьорите Деян и Дарин Ангелови ще разкажат приключенията на Крали Марко на фона на музика, написана от родните музикални гении. В концерта със свои авторски изпълнения ще се включат и виртуозите Теодосий Спасов и Георги Андреев.

Концертите на образователната програма винаги се провеждат пред пълни зали и предлагат незабравимо музикално преживяване за малки и големи.
След "Приказка за Крали Марко, програмата продължава с "#Отело"-концерт за тийейджъри (17 февруаринеделя от 19:00 часа) със звездното участие на Радина Кърджилова и Деян ДонковА в първия пролетен месец предстои Фортисимо Академия с "Пролетно тайнство"- образователен концерт за възрастни с диригент Максим Ешкенази (24 мартнеделя 19:00часа) и ще завърши с последните два за сезона детски концерта-Шехерезада(14 априлнеделя 11:30 часа) и "Детска филмова музикана 19майнеделя 11:30 часа.

Билетите за всички концерти вече са в продажба на касата на зала “България”,както и онлайн в сайта на Софийска филхамония, eventim.bg.

Повече информация за детската музикално- образователна програма търсете наwww.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.