Print this page

Рапсодия в синьо- Портрет на Гершуин

След детските и тийнейджърски образователни концерти идва ред и на Фортисимо Академия (24 март, неделя, 19 часа), в която влизат всички навършили 16 години и нагоре, а приемът е лесен, с билет.

Още от четвъртата година на своето съществуване Фортисимо Фамилия създава и своята Фортисимо Академия. И този сезон тя представя Рапсодия в синьоПортрет на ДжГершуин.

 

Гершуин е на пианото за премиерата си през 1924 г. и от тогава творбата е основна част от американската музика. На пианото този път в зала “България” ще бъде виртуозният пианист Людмил Ангелов,който прави ослепителни музикални спектакли всеки път щом засвири.

Любопитните факти от живота на Гершуин, неговото вдъхновение, кога и как е открит талантът му, ще ни разкажат артистите Ана Пападопулу и Валентин Ганев. А специално подбраната мултимедия ще завърши синтеза от музика, история и кадри, които са винаги част от този тип концерти.

Рапсодията в синьо на Джордж Гершуин е забележителна по много причини. Той я пише само за три седмици, а тя го прави звезда едва на 25- годишна възраст.В концерта са включени и подбрани части от произведенията “Порги и Бес”, “Американец в Париж”.

Билетите са вече в продажба на касите на зала "България", както и в сайта на Софийска филхармония.