Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Приказка за перкусии

Приказката за перкусии 

разказват Печенката и Александър Хаджиангелов

 

ЗАПОЧВАМЕ СЕЗОНА УДАРНО! 

 

Ако сте родител на малък музикален изследовател, то тогава сме сигурни, че сте усетили (чули) вроденото влечение на децата към барабаненето. Това първосигнално желание за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика. Чуйте музикалните откъси за ударните инструменти, изпълнени от музикантите на Софийската филхармония на 27 септември в зала “България”

 

 

Освен с традиционите пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.), музикантите планират да спечелят децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни. 

 

 

Така например пластмасова кутийка с отвор от едната страна, закачена корда и към кордата пръчица може само с едно движение да възпоизведе крякането на жаба. А клавесите или блокчетата да напомнят звука на калвача. Децата ще чуят още лъвски рев, славейче, дори страшни гръмотевици.

 

 

Специално участие в концерта “Приказка за перкусии” ще вземе Адриана Николова– Печенката- световен шампион по бийтбокс, а най- новото лице на програмата е артистът Александър Хаджиангелов, когото зрителите познават от театралната сцена на Младежки театър “Николай Бинев”. 

 

 

Билети за концертите се продават на касата на зала “България” и онлайн в уеб сайта на ивентим.

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction