Print this page

Приказка за перкусии

Приказката за перкусии 

разказват Печенката и Александър Хаджиангелов

 

ЗАПОЧВАМЕ СЕЗОНА УДАРНО! 

 

Ако сте родител на малък музикален изследовател, то тогава сме сигурни, че сте усетили (чули) вроденото влечение на децата към барабаненето. Това първосигнално желание за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика. Чуйте музикалните откъси за ударните инструменти, изпълнени от музикантите на Софийската филхармония на 27 септември в зала “България”

 

 

Освен с традиционите пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.), музикантите планират да спечелят децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни. 

 

 

Така например пластмасова кутийка с отвор от едната страна, закачена корда и към кордата пръчица може само с едно движение да възпоизведе крякането на жаба. А клавесите или блокчетата да напомнят звука на калвача. Децата ще чуят още лъвски рев, славейче, дори страшни гръмотевици.

 

 

Специално участие в концерта “Приказка за перкусии” ще вземе Адриана Николова– Печенката- световен шампион по бийтбокс, а най- новото лице на програмата е артистът Александър Хаджиангелов, когото зрителите познават от театралната сцена на Младежки театър “Николай Бинев”. 

 

 

Билети за концертите се продават на касата на зала “България” и онлайн в уеб сайта на ивентим.