Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

“Цигулката в киното”

 “Цигулката в киното” разказва последната история на Фортисимо Фамилия за този сезон

 

На 16 май от 11:00 часа Софийската филхармония, под диригентската палка на маестро Цанислав Петков, ще изпълни подбрани музикални бисери от филми. 

“Гладиатор”, “Карибски пирати”, “Мисията невъзможна”, “Розовата пантера”, “Маската на Зоро”, “Списъкът на Шиндлер” са само малка част от включените в концерта произведения. Солист на концерта е Чавдар Вълков.

 

Концертът е подходящ за всички възрасти и най-вече за любителите на филмова музика. Цигулката е в центъра на тази музикална история, защото много често, именно нейният глас е използван, за да изпълни най-внушителните ноти, написани от композиторите на музика за филми.

 

През миналия век филмовата музика се превърна в отделен жанр, който някои познавачи определят като "съвременна класика". Създадена най-често за голям симфоничен оркестър, като неизменна част от големите холивудски или европейски продукции, тя се превръща във важна част от успеха на филмите.

 

Онази характерна мелодия, която обобщава филмовите послания, музикалните теми и саундракът към известните заглавия, тя довършва естетическото удоволствие, което носи киното. Често музиката може да предизвиква интерес към филмовата творба и да въвлече зрителя в чувството и атмосферата на лентата. 

 

Музикалната тема, ангажирана със сюжета и драматургичните образи, носи неповторима емоция, в която се преплитат, спомени, носталгия, удоволствие, копнеж от преживяването на зрителя. 

Билети за концерта могат да се закупят в мрежата на ивентим, както и на касата на зала “България”. 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction