Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Приказки за Перкусии

"Приказки за перкусии” - Фортисимо Фамилия, участват солистите от ансамбъл Noble Drummers и актьорите Теодор Елмазов и Адриана Николова - Печенката.

Сценарий - Александър Чобанов.

Всеки родител е усетил на свой гръб вроденото влечение на децата към барабанене по всевъзможни предмети у дома. Това първосигнално желания за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика.

Ето защо, „Фортисимо Фамилия” стартира  цикъла за музикални инструменти през 2015 година с един от най-атрактивните концерти, които влизат в програмата – „Приказки за перкусии”

На сцената ще видите перкусионния ансамбъл Noble Drummers, създаден през 2011 с идеята да продължи традициите на "Полиритмия". Съставът изпълнява както популярни пиеси и музикални миниатюри за перкусионен ансамбъл, така и съвременни пиеси с авангардна техника, изразни средства и инструменти. В репертоара на Noble Drummers са включени пиеси с използване на boomwhackers, body drumming, скат пеене и много други. В състава му влизат още Стоян Павлов (ансамбъл "Полиритмия"), Александър Цветков (ансамбъл "Полиритмия"), Добри Палиев – внук и Димо Димов.

Освен с традиционите пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.),ансамбъла  планира да спечели децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни. Така например пластмасова кутийка с отвор от едната страна, закачена корда и към кордата пръчица може само с едно движение да възпоизведе крякането на жаба. Клавеси или блокчета пък напомнят звука на калвача. Децата ще чуят още лъвски рев, славейче, дори страшни гръмотевици.

Заедно с Noble Drummers,  за перкусиите ще разказва Теодор Елмазов, актьор от трупата на Народния театър. Родителите го познават като един от големите таланти на родното кино и театрална сцена („Дон Кихот”, „Хъшове”, „Ах този джаз”, „Сирано Дьо Бержерак”), а децата са чували гласа му във филмчетата „Таласъми ООД”, където озвучи Майк и „Мулан”, където пък накара забавното драконче Мушу да проговори на български. 

 

На сцената ще му партнира Адриана Николова – Печенката, която нашите зрители си спомнят с участието й в тийнейджърския ни концерт – “Love story”. Адриана Николова е родена в Плевен и засвоята крехка възраст в биографията си може да запише първо място от третото световно по бийтбокс в Берлин, както и участията й в много хитови песни. Занимава се само с музика и се е посветила изцяло на това изкуство. Няма нищо случайно в този избор, защото родителите й са музиканти, а тя още от малка започва да свири на пиано.Това й доставя огромно удоволствие.

 

 „Фортисимо Фамилия” е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България”, която представя музикално-образователни концерти. 

 

Мисията на "Фортисимо Фамилия" е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класическата музика, да ги запознае с инструментите и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване.

 

7 февруари (събота), 11:00, 12:30 часа и 8 февруари (неделя) от 11.00 часа.

 

Камерна зала на Концертен комплекс „България”

 

Цена на билета: 7 лв. 

 

Билети на касата на зала „България”

 

1000 София, ул. „Аксаков”1

 

тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 20:00 часа

 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction