Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Приказка за Симфоничния оркестър

15.05.2014; 11,30 часа
Актьори: Владимир Карамазов, Богдана Трифонова
Диригент:  Максим Ешкенази
Оркестър на Софийска филхармония

"Приказки за симфоничния оркестър" е най-голямата история, която сме ви разказвали досега. Между нейното  начало, съвсем по законите на приказките с "имало едно време" и щастливия й край се крият всички герои, с които ви запознахме през последните два сезона.
 
Гласовитият тромпет ще засвири с нежната флейта, драматичната цигулката ще последва динамичните звуци на пианото, тубата и тромбонът отново ще заговорят на един език, на бала на музикалните инструменти ще дойде и арфата, перкусиите, фаготът, виолата, контрабасът, обоят, валдхорната, виолончелото, кларинетът. Всички заедно – в състава на симфоничния оркестър, техните гласове са още по-запленяващи и неустоими.  На това специално празненство нашите герои са поканени от диригента Максим Ешкенази, с помощта на когото ще се пренесем в приказката на Шехерезада, ще си представим и чуем омайни природни картини, ще отидем на езерото, където лебеди танцуват валс на цветята, а музиката на водата разказва истории за кралски тържества. 
 
Балът на музикалните инструменти ще се окаже много по-забавен отколкото пиршествата във всяка друга приказка, защото негови домакини са актьорът Владимир Карамазов и актрисата Богдана Трифонова. Каним ви да чуете музика, която ще ви отведе на пътешествие през девет планини, в десета...
 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction