Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Рапсодия в синьо- Портрет на Гершуин

След детските и тийнейджърски образователни концерти идва ред и на Фортисимо Академия (24 март, неделя, 19 часа), в която влизат всички навършили 16 години и нагоре, а приемът е лесен, с билет.

Още от четвъртата година на своето съществуване Фортисимо Фамилия създава и своята Фортисимо Академия. И този сезон тя представя Рапсодия в синьоПортрет на ДжГершуин.

 

Гершуин е на пианото за премиерата си през 1924 г. и от тогава творбата е основна част от американската музика. На пианото този път в зала “България” ще бъде виртуозният пианист Людмил Ангелов,който прави ослепителни музикални спектакли всеки път щом засвири.

Любопитните факти от живота на Гершуин, неговото вдъхновение, кога и как е открит талантът му, ще ни разкажат артистите Ана Пападопулу и Валентин Ганев. А специално подбраната мултимедия ще завърши синтеза от музика, история и кадри, които са винаги част от този тип концерти.

Рапсодията в синьо на Джордж Гершуин е забележителна по много причини. Той я пише само за три седмици, а тя го прави звезда едва на 25- годишна възраст.В концерта са включени и подбрани части от произведенията “Порги и Бес”, “Американец в Париж”.

Билетите са вече в продажба на касите на зала "България", както и в сайта на Софийска филхармония. 

 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction