Криста

Солист

ЗаКриста

Представяме ви Кръстина Кокорска или накратко Криста. Тя е българска поп, R&B, джаз певица и най- новия посланик на идеята на Фортисимо Фамилия!

Криста е родом от град Плевен. Израснала е в семейство на музиканти и певци. Майка й, Галя Кокорска е изпълнител и диригент на Северняшкия ансамбъл - Плевен.

Средното си образование завършва в плевенското музикалното училище, с профил народно пеене, а след това продължава да се развива в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в поп и джаз пеене в класа на Стефка Оникян. След завършването си, Криста става първият артист, продуциран от лейбъла „Стерео Стая”, създаден от певицата Мария Илиева. Песента й "Това, което искаш" се завърта в световния музикален канал MTV и заема второ място в класацията "World Chart Express"!

Участва в множество музикални и театрални проекти. Работи с актьора Камен Донев. Занимава се активно с войс актинг, като озвучава на български едни от най- популярните детски телевизионни и кино продукции. Озвучава цветната Принцеса Попи, в една от най- хитовите анимации на Dream Works - „Тролчета”. Гласът й може да бъде разпознат също и във филмите „Смелата Ваяна”, „Монстър Хай Бу Йорк”, „Нексо Рицари”, „София Първа”, „Балерина”, „Ледена епоха”.