Невена Пейкова

Солист

За Невена

Родената на 7 февруари 1995 г. в Търговище Невена Пейкова от малка се отличава със силния си и безпогрешно разпознаваем глас, с който спечели възхищението на публиката в третото издание на X Factor.

Вдъхновена от световни поп диви като Бийонсе, Джеси Джей и Кристина Агилера, Невена влага цялата си енергия в изкуството. Занимава се с музика от над 12 години, умее да свири на пиано, а в момента е студентка по поп и джаз пеене в Нов български университет. След впечатляващото й представяне до самия финал на X Factor, талантливата изпълнителка започва работа с продуцентската компания „Вирджиния Рекърдс”.

Първият проект, в който Невена взима участие като част от лейбъла, е свежото лятно парче „Любов за пръв път” в трио с две други открития на Х Фактор – Михаела Маринова и Кристина Дончева.

“Избран” е заглавието на дебютния й самостоятелен сингъл, чиято премиера в ефир е през септември 2015 година. Само седмица по-късно Невена го изпълнява по време на най-мащабното национално музикално турне у нас Coca-Cola Happy Energy Tour, а песента бързо се изкачва в музикалните класации на The Voice TV, БГ Радио, VBOX7 и др. .